IMG 20190613 094420

Spis klimaproblemet til frokost

Karbonnegative tomater, dyrket i Reklima-veksthuset ved Den Magiske Fabrikken på Rygg i Vestfold.

Våre banebrytende klimatomater er god mat, med et negativt karbonavtrykk. Under dyrking binder vi CO₂ fra biogassproduksjon direkte i plantene. Biogassanlegget gjør om kildesortert matavfall og organisk avfall fra landbruket til biogjødsel og fornybar energi. Dette utnytter vi i et sirkulært kretsløp. Tomatene er lokalt produsert, og har ca 90% lavere energiforbruk enn produksjon av vanlige tomater. Klimatomatene smaker vidunderlig - takket være et jordsmonn som er rikt på mikroorganismer og har høyt næringsinnhold.

Fremtiden smaker bedre
IMG 20190826 102106

I salg nå!

Klimatomatene er de første karbonegative grønnsakene vi har produsert.

Vi valgte å starte med tomater fordi det er blant de mest krevende vekstene å dyrke med jevn, god kvalitet i store mengder. Utviklingen av disse tomatene har lært oss hvordan vi kan produsere praktisk talt alle typer frukt og grønnsaker, nesten hvor som helst, av gjenvunnet organisk materiale.

Klimatomatene er allerede i salg i utvalgte butikker, i kurver på 250 gram.

Finnes det ikke klimatomater der du bor ennå? Hjelp oss med å spørre om din butikk kan ta de inn. Takk for hjelpen!

DSC 2159

Visste du at...?

Grønn CO betyr at vi ikke tilfører mer CO i produksjonen enn det allerede er i kretsløpet. Problemet med fossilt CO, er at CO fra en annen tid kommer inn i atmosfæren. Dette øker konsentrasjonen så mye at det gir en global drivhuseffekt, som igjen gjør at temperaturen på jorda øker og skaper klimakrisen. Det er grunnen til at det haster med å kutte klimagassutslipp.

Karbonfangst med fotosyntese